Restriccions Nadal Espanya

Quines restriccions s’aplicaran durant les festes de Nadal a Espanya?

El Govern espanyol juntament amb les diferents comunitats autònomes van acordar el passat 2 de desembre un marc comú sobre les noves mesures de cara a les festivitats nadalenques. Davant el repunt de contagis, diverses comunitats van sol·licitar que se’ls permetés introduir mesures més restrictives en el cas que la situació empitjori. Finalment Sanitat ha canviat el pla i ha acceptat que les autonomies puguin imposar noves normatives i decidir sobre l’hora d’el toc de queda, els desplaçaments i les reunions.

A dia 22 de desembre, les iniciatives anunciades per les comunitats autònomes en Nadal són les següents:

Andalusia

Horari obertura de comerços: Del 18 de desembre al 10 de gener els comerços podran obrir fins a les 21:00 hores i els bars podran obrir amb dos torns, des del matí fins a les 18:00 i de 20:00 a 22:30 hores (fins la 1:00 la nit de Nadal i Cap d’Any).

Toc de queda: de 23:00 a 6:00 hores, tot i que la nit de Nadal i Cap d’Any, es retardarà fins a la 1.30 hores.

Nombre d’assistents a reunions: Els dies 24, 25 i 31 de desembre, així com 1 i 6 de gener s’amplia de 6 a 10 el nombre màxim d’assistents a dinars o sopars.

Sortida dels centres de gent gran: Els residents podran sortir, amb un test negatiu 72 hores abans i sempre que en els 14 dies anteriors no hagin manifestat símptomes.

Aragó

Mobilitat entre províncies: Es manté el tancament perimetral i únicament es permetrà viatjar entre les tres províncies i accedir a la Comunitat per a ajuntar-se exclusivament amb familiars: serà del 23 al 26 de desembre i del 30 de desembre al 2 de gener.

Horari obertura de comerços: Els locals podran obrir fins a les 22:00 hores, es permetrà el consum en bars i restaurants amb un aforament del 100% en l’exterior i del 30% a l’interior.

Toc de queda: S’estableix entre les 23:00 i les 6:00 hores, sense ampliacions en dies assenyalats.

Nombre d’assistents a reunions: S’estableix en 10 persones el màxim d’assistents els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener de 2021.

Sortida dels centres de gent gran: Entre el 23 de desembre i el 6 de gener es permet la sortida dels residents, que no han de tenir símptomes, estar diagnosticats o en quarantena per COVID. 

Balears

Horari obertura de comerços: Els restaurants poden realitzar servei en terrassa o per emportar i han de tancar a les 18:00 hores els divendres, dissabtes i vespres de festiu. La resta de dies hauran de tancar a les 22:00 hores.

Toc de queda: S’estableix de 00:00 a 6:00 hores. Amb modificació d’1:30 a 6:00 hores els dies festius.

Nombre d’assistents a reunions: Un màxim de 6 persones. Excepcions: Eivissa fins a 6 persones en interior i 10 en exterior i Formentera 10 persones en interiors i 20 en exteriors.

Sortida dels centres de gent gran: En totes les illes els usuaris de residències poden demanar un permís de sortida i hauran de sotmetre’s a una prova PCR a l’hora de reingressar.

Canàries

Horari obertura de comerços: Negocis oberts amb normalitat. Però es prohibeix l’activitat en els establiments de restauració a l’illa i en el cas de les terrasses, l’aforament no podrà excedir del 50%.

Toc de queda: Es passa a de les 22:00 a les 6:00 hores tots els dies, excepte per a la Nit de Nadal i la Nit de cap d’any, en què es retarda l’inici d’aquesta limitació a les 00:30 hores, exclusivament per al retorn al domicili habitual.

Nombre d’assistents a reunions: El 24, 25 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener es poden ajuntar fins a 6 persones d’un o dos grups de convivents.

Cantàbria

Mobilitat: Des del dia 12, els residents en aquesta regió poden desplaçar-se sense necessitat de justificació entre les diferents localitats, en aixecar-se el tancament perimetral dels municipis.

Horari obertura de comerços/restauració: Continua també el tancament de l’hostaleria en interiors: només es pot servir a les terrasses dels locals, que podran romandre oberts fins a les 22:00 hores.

Toc de queda: Es manté de 22:00 a 6:00 hores, i en la Nit de Nadal i la Nit de cap d’any s’allarga fins a la 1:30 hores.

Nombre d’assistents a reunions: El nombre d’assistents serà de 6, en termes generals, i els dies 24 i 31 de gener passen a 10 persones.

Sortida dels centres de gent gran: Els residents podran sortir i se’ls aplicarà una prova abans de retornar a les instal·lacions.

Castella i Lleó

Mobilitat: Permesa entre els dies 23 i 26 de desembre, 30 de desembre i 2 de gener, però no es podrà viatjar el 5 i 6 d’aquest mes.

Toc de queda: S’estableix de 22:00 a 06:00 hores, excepte en les nits del 24 i 31, amb permís fins a la 1:30 hores.

Nombre d’assistents a reunions: El màxim d’assistents a reunions socials es manté en 6, excepte la Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any i Any Nou, quan es podran reunir 10 comensals.

Castella-la Manxa

Mobilitat: S’estableix el tancament perimetral de la regió tot el mes de desembre i aixecar-lo només “en dies puntuals”, com la Nit de Nadal i Nit de cap d’any.

Horari obertura de comerços/restauració: En els 13 municipis que segueixen en nivell 3, s’estableix el tancament de bars, pubs, cafeteries, establiments de restauració i similars a les 23:00 hores.

Toc de queda: S’estableix de les 00:00 hores de la nit a 6 del dia següent. S’ampliarà fins a la 1:30 hores en les nits del 24 i el 31 de desembre.

Nombre d’assistents a reunions: Es limita a 6 persones, sense excepció en dies assenyalats.

Sortida dels centres de gent gran: Es permetran sortides dels usuaris entre el 23 i el 31 de desembre, sempre que estiguin en centres lliures de COVID-19 en els últims 14 dies.

Catalunya

Mobilitat: Fins al 21 de desembre, tancament perimetral. Es permetran les sortides i entrades de les comarques per a veure a familiars, per a les reunions de les dates de Nadal, i també a segones residències.

Horari obertura de comerços/restauració: Es podrà obrir al públic amb el límit de les 15:30 hores de la tarda. Després, els bars i restaurants podran servir a domicili, fins a les 11 de la nit (els dies festius fins a la 1). Es mantenen les terrasses obertes i els aforaments interiors en el 30%.

Toc de queda: Establert de les 22:00 a 06:00 hores. La Nit de Nadal i Nit de cap d’any el toc de queda es retarda a la 1:30 hores, i la Nit de Reis, a les 23:00 hores.

Nombre d’assistents a reunions: Reunions amb un màxim de 6 persones que siguin convivents habituals. Encara que permetrà que les reunions socials puguin ser de fins a 10 persones en les dates assenyalades.

Sortida dels centres de gent gran: Els ancians que viuen en residències també podran sortir a passar les festes amb els seus familiars. La Generalitat farà test d’antígens a tots els residents entre el 21 i el 24 de desembre.

*També cal destacar el tancament de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, en les quals la mobilitat, la restauració i les reunions queden encara més limitades fins al 6 de gener.

Ceuta

Ceuta no permetrà que les persones “afins” se sumin a les celebracions nadalenques, que estan restringides a 10 persones.

Melilla

Mobilitat: Ningú podrà entrar ni sortir de la ciutat durant els caps de setmana. Es pot entrar i sortir del municipi per a reagrupament familiar o trobada amb persones “afins” entre el 23 de desembre i el 6 de gener.

Toc de queda: El toc de queda s’aplica entre les 23:00 i les 6:00 hores, però el 24, 25 i 31 de desembre de 2020 i 1 de gener s’amplia fins a la 1.

Nombre d’assistents a reunions: Es manté la restricció de 4 persones en les reunions socials, excepte els dies 24, 25 i 31 de desembre de 2020 i 1 i 6 de gener, quan poden ajuntar-se fins a 10.

Madrid

Mobilitat: Hi ha llibertat de moviments, excepte en les dues zones bàsiques de salut sotmeses a restriccions per tenir una incidència major (fins al dilluns 21). Entre el 23 de desembre i el 6 de gener, només es podrà entrar i sortir de la regió per reagrupament familiar.

Horari obertura de comerços: Es mantenen les limitacions actuals per al comerç, l’hostaleria, les celebracions religioses i altres esdeveniments.

Toc de queda: De 00:00 a 06:00 hores, però s’amplia a la 1:30 hores el 25 de desembre i l’1 de gener.

Nombre d’assistents a reunions: No es poden sobrepassar les 6 persones tret que siguin convivents, ni en els dies festius.

Sortida dels centres de gent gran: Es permet la sortida dels usuaris per Nadal, a un sol domicili i hauran de sotmetre’s a una prova diagnòstica en tornar.

Navarra

Mobilitat: Fins al 14 de gener s’ha prorrogat el tancament perimetral, encara que el tancament s’aixecarà entre el 23 i el 26 de desembre i el 30 i 2 de gener per a visitar a familiars o persones “afins”.

Horari obertura de comerços/restauració: Es permetrà el servei a l’interior dels establiments amb un aforament màxim del 30% fins a les 22:00 hores. A les terrasses no hi haurà limitació d’aforament, però en les taules no podran ajuntar-se més de quatre persones. Els comerços tindran aforament del 50%.

Toc de queda: El toc de queda entre les 23:00 i les 6:00 hores, excepte en les nits del 24 i del 31 de desembre, que s’allarga fins a la 1:30 hores.

Nombre d’assistents a reunions: S’amplia a 10 persones durant la nit de reis. Durant la resta dels dies, en l’àmbit privat les reunions no podran excedir de les 6 persones.

Comunitat Valenciana

Mobilitat: No permetrà entrar a familiars i persones “afins”, almenys, fins al pròxim 15 de gener, només els residents amb motius laborals o acadèmics podran entrar.

Toc de queda: S’avança el toc de queda a les 23:00 hores, excepte el 24 i 31 de desembre que es mantindrà fins a les 00 hores.

Nombre d’assistents a reunions: Les reunions durant aquests cinc festius es redueixen a 6 persones.

Sortida dels centres de gent gran: Els usuaris podran anar de vacances amb els seus familiars i al reingrés se’ls realitzarà una prova i mantindrà un aïllament preventiu de 10 dies.

Extremadura

Mobilitat: S’estableix el tancament perimetral del 23 de desembre al 6 de gener. Es prohibeix l’accés a persones “afins”.

Toc de queda: Es manté de 0:00 a 6:00 hores excepte en la nit del 31 de desembre, quan es pot amplia a les 00:30 hores.

Nombre d’assistents a reunions: Es permet que la Nit de Nadal i la Nit de cap d’any es reuneixin 10 persones. La resta de les festes nadalenques només podran ajuntar-se 6.

Sortida dels centres de gent gran: Els residents podran sortir en els dies de Nadal: si surten, en tornar se’ls practicarà una prova diagnòstica de coronavirus.

Galicia

Mobilitat: Es manté el tancament perimetral del 23 de desembre al 6 de gener, però es permetran moviments per a visitar a familiars. Respecte a la mobilitat interna dins de la Comunitat, continuaran vigents les restriccions que es publiquen cada setmana.

Horari obertura de comerços/restauració: Bars i restaurants han de tancar a les 17:00 hores en els municipis amb més restriccions, mentre que els que tenen una millor situació epidemiològica poden obrir fins a les 23:00 hores.

Toc de queda: Es mantindrà entre les 23:00 i les 6:00 hores durant les festes i ampliat el 24 i 31 de desembre fins a la 01:30 hores.

Nombre d’assistents a reunions: Les reunions hauran de limitar-se a 6 persones, es recomana que siguin convivents.

Sortida dels centres de gent gran: Els usuaris només podran sortir una vegada, per un període mínim de cinc dies i se’ls farà una prova PCR abans de tornar als centres.

La Rioja

Mobilitat: El Govern ha autoritzat els desplaçaments fora de la comunitat del 23 al 26 de desembre i del 30 al 2 de gener per a reunir-se amb familiars i persones “afins” amb motiu de les festes nadalenques.

Horari obertura de comerços/restauració: El tancament de bars i cafeteries del 23 i el 26 de desembre i del 30 al 2 de gener serà a les 20:00 hores.

Toc de queda: Des de les 23 hores fins a les 5:00 hores, però es flexibilitza en la Nit de Nadal i la Nit de cap d’any fins a la 1:30 hores.

Nombre d’assistents a reunions: Les celebracions entre familiars i persones “afins” durant aquests dies tindran un límit de 10 persones.

Sortida dels centres de gent gran: Els usuaris podran sortir dels centres per a poder gaudir del Nadal entre el 23 de desembre i el 6 de gener, tots dos inclosos.

País Basc 

Mobilitat: El confinament dins de cada província es mantindrà fins al 23 de desembre i el tancament autonòmic es mantindrà, amb les excepcions de les dates nadalenques, fins a una revisió l’11 de gener.

Obertura de la restauració: Es reobre l’hostaleria, en terrasses i a l’interior dels bars, encara que sense consum en barra, en aquelles localitats amb una incidència menor als 500 casos per 100.000 habitants.

Toc de queda: Es manté entre les 22:00 i les 6:00 hores, encara que es retarda a la 1:30 hores enla Nit de Nadal i la Nit de cap d’any.

Nombre d’assistents a reunions: Es permetran les reunions familiars de 10 persones en la Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any i Any Nou. La resta de dies es mantindrà el límit de 6 persones.

Principat d’Astúries

Mobilitat: Tancament perimetral sense data de finalització. Des del 23 de desembre al 6 de gener, es podrà sortir o entrar de la comunitat per a visitar a familiars i persones “afins”.

Horari obertura de comerços/restauració: L’horari de tancament de l’hostaleria està establert a les 23:00 hores.

Toc de queda: Es manté entre les 23:00 i les 6:00 hores. El 24 i 31 de desembre i el 6 de gener s’amplia de fins a la 1:30 fins a les 7:00 hores.

Nombre d’assistents a reunions: S’amplien a 6 assistents, els dies de la Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any, Any Nou i Reis. Les altres dates només podran coincidir 6 persones.

Regió de Murcia

Mobilitat: S’amplia el tancament perimetral fins al final de Nadal. Només podran entrar familiars, els dies assenyalats de Nadal.

Toc de queda: El toc de queda segueix des de les 23:00 a les 6:00 hores. Els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener s’aplicarà d’1:30 a 6:00 de la matinada.

Nombre d’assistents a reunions: Els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener les reunions socials podran ser d’un màxim de 10 persones (la resta dels dies el màxim és de 6 persones).

També et pot interessar ...

Teletrabajo

Teletreball? Sí, però t’has de prevenir

La pandèmia provocada per la Covid-19 ha portat amb ella el teletreball, que ha vingut per a quedar-se. Aquesta modalitat de treball permet la conciliació familiar i augmenta la productivitat. Tot i això, no podem oblidar l’existència de riscos com els accidents domèstics.

contractar una assegurança

Quan és el millor moment per contractar una assegurança?

Paraules clau: Contractar una assegurança, Assegurances obligatòries i voluntàries, Assegurança de vehicles, Assegurança de la llar, assegurança de responsabilitat civil, Assegurança multirisc, Assegurança d’Incapacitat Laboral Temporal, Assegurança de vida, Assegurança de salut