Set consells perquè l’estiu sigui una inversió en lloc d’una despesa

Som en plena temporada d’estiu i, en conseqüència, ens agrada passar més temps fora de casa, compartir temps amb la família i gaudir d’un ambient de desconnexió. Amb tot, les vacances poden fer sacsejar les nostres butxaques si no optem pel consum responsable de l’oci, l’aigua o l’electricitat entre d’altres.

Amb els consells que et donem a continuació, t’assegurem que és possible estalviar també a l’estiu.

Els consells d’estalvi més estiuencs de la Mútua

És impossible reduir costos si no ens esforcem a organitzar-nos i adoptar les mesures necessàries a fi de conservar una part dels nostres estalvis. El pressupost final d’un viatge suposa la suma de molts factors que, sovint, no volem reduir quan hem estat treballant tot l’any per gaudir precisament d’un estiu amb totes les comoditats i privilegis.

En aquest blog us donem alguns consells que us ajudaran a estalviar durant els mesos d’estiu sense haver de renunciar a res i a optimitzar la gestió del vostre pressupost durant aquest període.

1. Redueix el consum energètic de casa. La pujada de les temperatures implica que comencem a fer ús (i abús) dels aparells d’aire condicionat durant bona part del dia. Si el que volem és adoptar unes pautes de consum responsable que es vegin reflectides a les nostres factures elèctriques, et recomanem situar el termòstat entre 24 i 25 graus. Sabies que per cada grau que abaixem de l’aire condicionat augmenta el cost energètic en un 8%?

2. Aprofita al màxim les hores de sol. Gràcies al fet que gaudim de més hores de sol, a l’estiu no cal recórrer tant a la llum artificial i així podrem reduir en gran mesura el consum total.

3. Suma’t a la moda dels ventiladors. Són cada vegada més famílies les que opten per instal·lar un ventilador de sostre a les seves llars, ja que afavoreixen la baixada de la temperatura ambient (fins a 5 graus menys) i tenen un consum energètic molt baix.

4. Disminueix la despesa de l’aigua. Amb aquesta xafogor i les altes temperatures que arriben fins ben entrada la nit, les dutxes són més constants i les factures de l’aigua més altes. Si voleu reduir-les, us recomanem no superar els 5 minuts per dutxa i tancar l’aigua mentre us ensaboneu. Només amb això, estalviareu fins a un total de 30 litres per dutxa.

5. Fes ús de la crema i les ulleres de sol. És importantíssim protegir-nos dels rajos del sol que, cada any, són més perjudicials per a la nostra salut. Us recomanem adoptar totes les mesures de prevenció possibles per poder estalviar, a la llarga, molts tractaments i danys irreparables.
6. Controla’t a les rebaixes. És habitual aprofitar la baixada de preus de molts articles (sobretot de moda) surant les rebaixes d’estiu i renovar l’armari. Us recomanem que primer feu una ullada a tota la roba que teniu oblidada a l’armari de temporades anteriors, i feu una llista del que necessiteu. D’aquesta manera, evitareu algunes compres per impuls.

7. L’allotjament. Quan marxem de vacances, l’allotjament suposa bona part del pressupost del nostre viatge. A tothom li agradaria passar unes vacances inoblidables a llocs tan espectaculars com el Bisate Lodge de Rwanda, però la realitat de les butxaques és una altra, així que us recomanem canviar els hotels per les cases familiars, els apartaments o les opcions que ofereix Airbnb com a alternatives més econòmiques i amb les quals no haureu de renunciar a cap comoditat.

Esperem que, si seguiu aquests consells, pugueu estalviar bona part de la despesa habitual en el període d’estiu, sense oblidar-vos de cap comoditat o privilegi.

Bones vacances!

També et pot interessar ...

Congressos d’Enginyeria al 2017

2017 és un any amb molts esdeveniments interessants relacionats amb el món de la enginyeria. Alguns dels congressos d’enginyeria i els esdeveniments més destacats son: