Buscar

Una alternativa pels treballadors autònoms plena d’avantatges

D’acord amb la normativa, La Mútua dels Enginyers ofereix una alternativa al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) per tots els que són enginyers industrials col·legiats.

Els avantatges

Aquesta alternativa ofereix als enginyers accés a unes prestacions més flexibles i una quota mínima més econòmica amb una reducció d’un 20%. A l’iniciar l’activitat professional i al inscriu-re’s a la mútua, la quota corresponent és inferior al mínim legal (80% d’aquest mínim legal). Aquesta pot variar en funció de l’edat o si es té pluriactivitat laboral. Per això s’analitza prèviament cada cas: per estipular la quota que millor reflecteixi la història laboral i de cotització de cada enginyer.

Un altre avantatge és la màxima flexibilitat perquè ampliïs aquelles prestacions que vegis més interessants, enlloc d’ampliar tot el seu conjunt com ho fa el sistema públic. A part, els terminis de carències són més reduïts que al sistema públic i pots designar lliurement els beneficiaris en cas de mort.

El valor diferencial

Un valor diferencial destacat respecte al RETA és que amb l’afiliació a la mutualitat, els professionals que cotitzen en el règim general eviten cotitzar a fons perdut, ja que la Seguretat Social té unes prestacions màximes establertes, que es podrien superar fàcilment cotitzant als dos règims de la Seguretat Social.

Pel que fa a la jubilació, un cop et jubilis per compta d’altri podràs seguir exercint amb la teva activitat professional i cobrar la pensió de jubilació al 100% de la Seguretat Social, donat que són dos sistemes independents. A més, quan et jubilis de l’activitat per compta pròpia, en utilitzar un sistema de capitalització individual, obtindràs una pensió en funció de  les aportacions que hagis fet a la Mútua, independentment del temps que hagis estat en elsistema alternatiu.

Una altra condició avantatjosa que t’ofereix aquesta alternativa al RETA és una fiscalitat atractiva. Les quotes aportades es consideren una despesa deduïble a l’hora de determinar el rendiment net de l’activitat econòmica.

Si ets un enginyer autònom de menys de 59 anys, el paquet bàsic de prestacions a través de la Mútua com alternativa al RETA és el següent:

  1. En cas que es tinguin fills menors de 23 anys.

Tracte personalitzat

A més dels valors diferencials de La Mútua pels que sou enginyers, darrere hi ha un equip de professionals amb gran experiència en el món de les assegurances, i coneixedors de les necessitats que vagin sorgint al llarg de la vida dels enginyers. Els assessors de la Mútua t’orientaran sobre les possibilitats de millorar el paquet de prestacions bàsic en funció de la teva situació i necessitats. L’objectiu de La Mútua es troba en gestionar i procurar les millors cobertures i prestacions en les millors condicions econòmiques. En ser una mutualitat enfocada al client, el servei és totalment personalitzat. Perquè sabem que tens molt a dir, volem escoltar-te.

 

També et pot interessar ...

Plan de inversión

Com fer un ús responsable de les inversions

La Mútua dels Enginyers va aprovar el 2017 una Política d’Inversions Socialment Responsables (ISR), amb la finalitat de vetllar pels drets humans, els drets socio-laborals, el canvi climàtic i mediambiental i el bon govern. D’aquesta manera s’eviten inversions a empreses que treballen amb mines anti-persona, bombes raïm o explotació infantil i s’inverteix en empreses socialment responsables.

Gaudeix de tots els avantatges de la Mútua dels Enginyers

Des dels inicis, a la Mútua dels Enginyers hem tingut com a prioritat fer la vida més fàcil als mutualistes,treballant per millorar dia a dia per oferir millors serveis.Ens agrada innovar i adaptar-nos a les demandes dels nostres mutualistes.