L’assegurança de viatge, clau per un Erasmus tranquil

Amb l’arribada del nou curs universitari, milers d’estudiants marxen fora del país per cursar els seus estudis dins d’un programa Erasmus. Segons dades de la Comissió Europea, durant l’any 2020, Espanya es va situar com a un dels països líder, va enviar 34.421 estudiants amb els programes Erasmus d’Educació Superior, i en va rebre 35.926, malgrat la pandèmia. Les vivències que suposen aquests programes internacionals no estan exemptes d’imprevistos que poden sorgir durant l’estança fora de casa. Davant d’incidents, les assegurances de viatge donen la tranquil·litat necessària per viure l’experiència Erasmus.

I amb quins imprevistos em puc trobar?

Les experiències Erasmus solen compartir problemàtiques comunes que compliquen el viatge i l’estança a l’estranger. Les incidències més freqüents durant les experiències Erasmus solen ser diverses i no només provenen de l’aspecte mèdic. Problemes com la cancel·lació i els retards en els vols, la pèrdua de l’equipatge o lesions derivades de pràctiques esportives solen ser freqüents i passen desapercebudes davant les famoses complicacions relacionades amb l’aspecte de la salut. Aquests afers demanden necessitats externes al mateix viatge com un servei d’intèrpret, el transport alternatiu per la demora dels trajectes aeris o l’assistència psicològica presencial.

És necessari tenir una assegurança de viatge?

La resposta a aquesta pregunta recurrent depèn del destí del viatge, ja que països com Bielorússia, Cuba o Equador exigeixen una assegurança mèdica per poder entrar-hi.

Per viatjar a qualsevol dels 26 països membres de la Zona Schengen, existeix la Targeta Sanitària Europea, que cobreix i garanteix l’assistència sanitària, però no garanteix les altres qüestions derivades del trajecte o l’estança al país. A més, a diversos territoris Schengen exigeixen el copagament de les despeses mèdiques, no cobertes per les garanties de la targeta europea.

Per altra banda, trobem països, com els Estats Units o el Canadà, que no demanen assegurança de viatge, però tenir-ne una en permetrà evitar els alts costos de les despeses mèdiques en el cas que les necessitem.

L’acompanyament de La Mútua durant el teu viatge

La Mútua dels Enginyers t’ofereix diferents prestacions que s’adapten a la teva estança, tant a l’estranger com a països de la Unió Europea. Les modalitats d’assegurances que oferim també inclouen opcions pels estudiants estrangers que venen a cursar els estudis a una universitat espanyola.

L’assegurança et proporcionarà ajuda i cobertura durant les 24 hores del dia durant el viatge. Amb una trucada telefònica, rebràs l’atenció i l’ajuda necessària en qualsevol moment de l’estança.

Amb les diferents modalitats d’assegurances que et proporcionem des de La Mútua dels Enginyers, t’assegures la cobertura de més de 20 riscos mèdics, 10 incidències en viatges diferents i vols, i fins a 8 casos d’acompanyament davant pèrdua d’equipatges i documents.

També et pot interessar ...

Women in STEM

La Mútua dels Enginyers, al costat del talent femení STEM

La Mútua dels Enginyers aposta fermament pel foment de les carreres STEM entre el sector femení. És per això que, tornarà a ser patrocinador d’aquesta segona edició del STEM Women Congress, per a contribuir a ajudar a aconseguir un món igualitari i amb les mateixes oportunitats tant per a homes com per a dones.

Tecnologia i esport: una relació win-win

Sense oblidar que l’essencial és un bon entrenament, la voluntat i la constància, podríem considerar a la tecnologia com a un interessant aliat a tenir en compte en l’àmbit esportiu.

Què és un PPA?

Actualment ja són moltes les persones que intenten estalviar tot el possible per a la seva jubilació. Hi ha diverses fórmules per estalviar per a