Buscar

7 Consells perquè en aquest hivern, la teva llar sigui el millor refugi

Tot i els vents gèlids, les primeres gebrades i les obertures de les principals estacions d’esquí ja havien començat a alertar-nos que el fred venia per quedar-s’hi, l’hivern no arriba oficialment fins el 21 de desembre.

Estem en aquell moment de l’any en què, si encara no ho hem fet, hem d’acondicionar i revisar la nostra llar per evitar possibles imprevistos que comporten les dures inclemències meteorològiques de l’estació més freda. D’aquesta manera, garantitzem la nostra tranquil·litat i incrementem l’esficiència energètica de casa nostra. Cada any observem com augmenta la factura energètica i això repercuteix en la nostra economia domèstica.

Els consells de la Mútua:

1. Revisa els sistemes d’aïllament

És habitual que, durant els transcurs de l’any, alguns els sistemes d’aïllament pateixin algun imprevist. Revisa -i substitueix si cal- els vidres que estiguin en mal estat i segella les juntes per on pugui passar l’aire fred amb silicona, o altres materials que facin el mateix servei.

2. Comprova parets

Això és crucial, sobretot en habitatges amb certa antiguitat, ja que els materials de construcció que es feien servir en aquella època no arriben als estàndards tèrmics dels que disposem avui en dia. Tot i que pot ser una obra amb un preu que pot ser elevat o que comportarà un cert temps, el cert és que aquesta solució pot estalviar-te fins a un 45% en calefacció i aire condicionat i, per tant, en la factura de la llum.

3. Revisa anualment el teu sistema de calefacció

Radiadors, calefactors, estufes o xemeneies. En cas d’estar danyats, és altament recomanable avisar un professional perquè repari o substitueixi el teu sistema de calefacció durant els mesos més freds de l’any.

4. Regula la caldera o termostat

S’ha de tenir en compte que la calefacció gasta més si ha de calentar una estància des de zero. Et recomanem que adaptis el teu sistema de calefacció per mantenir una temperatura agradable de manera constant, sense necessitat de realitzar canvis de temperatura massa dràstics. Els experts recomanen mantenir una temperatura de 21ºC durant el dia i un màxim de 17ºC a la nit. Mantenir una temperatura adequada fa que estalviem en calefacció i que guanyem en salut.

5. Aprofita al màxim la llum natural

El sol és una font de calor que hem de cuidar i treure’n el màxim partit. Durant les hores diürnes, deixa les cortines recollides perquè entri la major quantitat de llum i d’escalfor natural que produeixen els rajos de sol. Quan es faci fosc i baixin les temperatures, t’aconsellem que tanquis cortines per preservar l’escalfor acomulada durant el dia. Abaixar les persianes a la nit és un altre mecanisme que fa la mateixa funció.

6. Ventila cada dia

Quan et llevis, obre les finestres per renovar l’aire i equilibrar la temperatura amb l’exterior, que durant el dia acostuma a ser més agradable. Si no vols perdre l’escalfor de casa, ventila durant poc temps. Amb 10 minuts és suficient.

7. Intenta mantener l’escalfor en tu mateix

Encara que et sembli obvi, moltes persones prefereixen escalfar la casa sencera abans d’abrigar-se com cal. Un jersei cenyit i unes bones sabatilles poden fer-te estalviar més calefacció que qualsevol altre consell.

No hem d’oblidar mai que un bon sistema d’aïllament i una graduació correcta de la temperatura, seran els nostres aliats per mantenir la nostra llar comfortable i convertir-la en el millor refugi d’aquest hivern.

A la Mútua, t’ajudem a protegir-te a tu i als teus, a protegir el que és teu. Perquè com a casa, enlloc.

També et pot interessar ...

#Joemquedoacasa: Mesures i consells sobre el coronavirus

El ja lamentable famós COVID-19 ens ha obligat a prendre mesures dràstiques de seguretat i d’higiene per a poder frenar la seva expansió. Tot i això els experts asseguren que encara ens queden dies per acabar amb aquesta pandèmia.

Coneixent els «Unit Linked»

Què són els unit linked? També coneguts com a «fons d’assegurança diversificat», són uns productes d’inversió que han estat creixent en popularitat des dels últims