Has pensat mai com serà la teva jubilació?

Arribar al moment de la jubilació amb l’esperança de mantenir un nivell de vida similar al que podríem estar acostumats en la nostra etapa professionalment activa, actualment, és una incertesa en majúscules, sobretot per les generacions que veuen propera aquesta etapa de la vida, i contractar un bon pla d’estalvi o de pensions sembla més important que mai.

Segons l’Eurostat, l’Oficina d’Estadística Europea, Espanya se situa a la cua de la Unió Europea pel que fa al nombre de fills. Les famílies tenen, de mitjana, 1’24 fills, mentre que a Europa la taxa de natalitat és de 1’53. A més, encara estem més lluny de la taxa de fertilitat, que és considerada la necessària per aconseguir el reemplaçament generacional: 2’1 fills per família.

Els problemes als quals s’enfronta el sistema públic de pensions

Si cada cop hi ha menys naixements i menys persones que treballen, això es tradueix en un menor nombre i alhora una menor quantitat de cotitzacions, i en aquesta situació no hi ha dubte que el nostre sistema de pensions perilla. Aquest sistema, a Espanya, funciona sota cinc principis: principi de repartiment, de proporcionalitat contributiva, d’universalitat, de gestió pública i de suficiència de prestacions. L’organisme encarregat de gestionar tot aquest entramat és la Seguretat Social, i el principal problema a l’hora de mantenir aquest engranatge és que per fer-lo funcionar es necessiten diners que provenen de la població activa. El sistema de repartiment es finança amb les cotitzacions dels treballadors actius. Això vol dir que el grup de persones en estat passiu, que ja no estan treballant i en canvi estan cobrant la pensió de jubilació, necessiten d’una bona i àmplia base de cotitzants actuals per garantir el cobrament futur d’aquesta pensió de jubilació.

Sense diners, o amb molts menys dels necessaris – com ha estat passant en els últims anys –, aquesta institució no pot garantir unes prestacions mínimes que protegeixin a les persones jubilades. Per tant, les pensions són cada vegada més baixes, o s’han de revisar a la baixa, i, en alguns casos, insuficients per poder fer front a totes les despeses personals i de la llar.

Els beneficis dels programes de previsió social destinats a la jubilació

Comptar i tenir contractat un pla d’estalvis o de pensions amb previsió per complementar la nostra pensió de jubilació futura és una bona alternativa. Es tracta d’un producte d’estalvi a llarg termini pensat per començar a gaudir-ne en el moment de jubilar-se.

L’objectiu és tenir més seguretat econòmica en un futur i menys incertesa sobre si amb la nostra pensió de la Seguretat Social serà suficient per continuar mantenint el mateix nivell de vida al qual estem acostumats. No dependrem econòmicament només de les pensions de la Seguretat Social, sinó que gaudirem d’un matalàs d’estalvis que haurem anat acumulant en funció del tipus de pla contractat.

Aquest plantejament  no només és beneficiós per a cada persona que vol preveure la seva situació post-jubilació. També comporta beneficis sobre les empreses que vulguin implementar un programa de previsió social pels seus treballadors. Aquests plans poden ser molt flexibles i adaptar-se als diferents tipus de plantejament que l’empresa vulgui adoptar. A més, també poden variar en funció del tipus de plantilla, i poden destinar-se a la totalitat o només a una part de la plantilla de treballadors. Amb un programa de previsió social per a empreses, és la companyia qui arriba a un acord amb els treballadors, els assegurats i, per tant, els hi ofereix cobertura i més seguretat.

A La Mútua dels Enginyers cuidem el teu futur

Des de La Mútua dels Enginyers sabem com és d’important oferir i comptar amb un element previsor pel moment de la nostra jubilació. Per això, disposem del Pla d’Estalvi Multiempresa Previsió, un pla destinat a totes aquelles empreses interessades en la previsió social, i a proporcionar un pla d’estalvi destinat a millorar l’etapa de jubilació dels seus treballadors. Entre els seus avantatges s’hi troben flexibilitat en les aportacions i en la variació de les inversions realitzades i les consideracions fiscals de què gaudeix.

També et pot interessar ...

Women in STEM

La Mútua dels Enginyers, al costat del talent femení STEM

La Mútua dels Enginyers aposta fermament pel foment de les carreres STEM entre el sector femení. És per això que, tornarà a ser patrocinador d’aquesta segona edició del STEM Women Congress, per a contribuir a ajudar a aconseguir un món igualitari i amb les mateixes oportunitats tant per a homes com per a dones.

La robotització de la construcció

La construcció s’està recuperant lentament després de la crisi immobiliària. No obstant això, la crisi no només ha transformat un sector clau en l’economia com

contractar una assegurança

Quan és el millor moment per contractar una assegurança?

Paraules clau: Contractar una assegurança, Assegurances obligatòries i voluntàries, Assegurança de vehicles, Assegurança de la llar, assegurança de responsabilitat civil, Assegurança multirisc, Assegurança d’Incapacitat Laboral Temporal, Assegurança de vida, Assegurança de salut