5 llibres per a enginyers i enginyeres

L’enginyeria és l’aplicació de totes les ciències que coneixem i revoluciona el món a una velocitat tant gran, que és imprescindible a la nostra vida. Si, com nosaltres, ets un apassionat o apassionada de l’enginyeria, et recomanem 5 llibres per celebrar Sant Jordi com cal.

Per Sant Jordi, les editorials aprofiten per presentar les darreres novetats i és l’època de l’any en la que es ven un percentatge força elevat de la producció literària anual. Aquest any, la diada de Sant Jordi, espera omplir 140.000 metres quadrats de roses i llibres a l’Eixample de Barcelona sense restriccions d’aforament, segons ha avançat l’Ajuntament de Barcelona, després d’una edició marcada per la pandèmia.

Recomanacions per viure un Sant Jordi enginyeril

  • L’enginyeria és humana: la importància de l’error en l’èxit del disseny, Henry Petroski

A través de l’anàlisi d’alguns dels errors més reconeguts de la història, com per exemple el col·lapse del pont Tacoma Narrows; l’autor tracta d’enfocar d’una manera diferent l’error en l’enginyeria, relacionant-lo amb el fet d’intentar superar els límits del que ja es coneix.

  • L’enigma quàntic, Fred Kuttner i Bruce Rosenblum

El llibre parla sobre temes molt interessants i alhora desconeguts per a molts, com la tele transportació. Explica la mecànica quàntica i moltes meravelles tecnològiques que s’han aconseguit gràcies a la teoria quàntica.

  • Un enginyer imagina, Peter Rice

Aquest es un llibre autobiogràfic de l’enginyer estructural irlandès Peter Rice. L’obra parla de la seva joventut, de la seva relació amb altres enginyers i arquitectes amb els quals va treballar, i alhora reflexiona sobre la investigació i l’enginyeria en sí. En Rice és considerat un dels enginyers d’estructures més importants del segle XX, i entre d’altres, es va encarregar de buscar una solució per a la coberta de l’Òpera de Sidney.

  • Smart cities, una visió per al ciutadà, Marieta del Rivero

El llibre comenta el moment en què tots vivim a les ciutats, on s’ha pogut avançar en molts aspectes gràcies a la tecnologia. Marieta del Rivero assegura que vivim en un món hiperconnectat i, a causa d’això, estem en un canvi constant en tots els aspectes.

  • Estructures o perquè les coses no cauen, John E. Gordon

Aquest llibre repassa conceptualment i històricament les propietats dels diferents tipus d’estructures que existeixen. Sense utilitzar un llenguatge molt tècnic, John E. Gordon, qui va ser professor de Ciència dels materials a la Universitat de Reading; explica conceptes com la tracció, la compressió o la flexió; i també com treballen sistemes estructurals com són els arcs, ponts o bigues.

Molta lectura i molta enginyeria

A La Mútua dels Enginyers no volem deixar passar l’oportunitat de desitjar-te un bon Sant Jordi. A més, des del 15 de novembre de 1995, la festa literària del 23 d’abril també és el «Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor», declarat per la UNESCO, així que moltes àrees geogràfiques d’Espanya també gaudeixen d’aquest dia. Us desitgem molta lectura i molta enginyeria!

També et pot interessar ...

L’alternativa al RETA dels autònoms

Els treballadors autònoms són persones físiques que desenvolupen la seva activitat econòmica de manera independent, directament i personalment. Són treballadors que treballen per compte propi.

Saps quin és el pla de pensions més rendible de l’any 2020?

En un any marcat per la pandèmia de la Covid-19 com ha sigut aquest últim, la borsa ha vist afectada la seva activitat. Els mercats borsaris han reflectit la incertesa que predomina a les nostres vides a causa del coronavirus. El cas de l’Enginyers Borsa PP, que forma part del sistema associat dels plans de pensions, ha estat excepcional, ja que només 47 plans de pensions dels 178 que integren la seva categoria han arribat a finals d’any amb rendiment positiu. La seva rendibilitat ascendeix fins al 19,00%, encapçalant la llista del top ten dels deu plans de borsa que superen el 10% de rendibilitat.

Les dones en l’enginyeria

Hi ha qui diu que en camps com l’enginyeria només han destacat homes. Aquesta afirmació implicaria un gran desconeixement de la història de l’enginyeria, a