Buscar

5 llibres per a enginyers i enginyeres

L’enginyeria és l’aplicació de totes les ciències que coneixem i revoluciona el món a una velocitat tant gran, que és imprescindible a la nostra vida. Si, com nosaltres, ets un apassionat o apassionada de l’enginyeria, et recomanem 5 llibres per celebrar Sant Jordi com cal.

Per Sant Jordi, les editorials aprofiten per presentar les darreres novetats i és l’època de l’any en la que es ven un percentatge força elevat de la producció literària anual. Aquest any, la diada de Sant Jordi, espera omplir 140.000 metres quadrats de roses i llibres a l’Eixample de Barcelona sense restriccions d’aforament, segons ha avançat l’Ajuntament de Barcelona, després d’una edició marcada per la pandèmia.

Recomanacions per viure un Sant Jordi enginyeril

  • L’enginyeria és humana: la importància de l’error en l’èxit del disseny, Henry Petroski

A través de l’anàlisi d’alguns dels errors més reconeguts de la història, com per exemple el col·lapse del pont Tacoma Narrows; l’autor tracta d’enfocar d’una manera diferent l’error en l’enginyeria, relacionant-lo amb el fet d’intentar superar els límits del que ja es coneix.

  • L’enigma quàntic, Fred Kuttner i Bruce Rosenblum

El llibre parla sobre temes molt interessants i alhora desconeguts per a molts, com la tele transportació. Explica la mecànica quàntica i moltes meravelles tecnològiques que s’han aconseguit gràcies a la teoria quàntica.

  • Un enginyer imagina, Peter Rice

Aquest es un llibre autobiogràfic de l’enginyer estructural irlandès Peter Rice. L’obra parla de la seva joventut, de la seva relació amb altres enginyers i arquitectes amb els quals va treballar, i alhora reflexiona sobre la investigació i l’enginyeria en sí. En Rice és considerat un dels enginyers d’estructures més importants del segle XX, i entre d’altres, es va encarregar de buscar una solució per a la coberta de l’Òpera de Sidney.

  • Smart cities, una visió per al ciutadà, Marieta del Rivero

El llibre comenta el moment en què tots vivim a les ciutats, on s’ha pogut avançar en molts aspectes gràcies a la tecnologia. Marieta del Rivero assegura que vivim en un món hiperconnectat i, a causa d’això, estem en un canvi constant en tots els aspectes.

  • Estructures o perquè les coses no cauen, John E. Gordon

Aquest llibre repassa conceptualment i històricament les propietats dels diferents tipus d’estructures que existeixen. Sense utilitzar un llenguatge molt tècnic, John E. Gordon, qui va ser professor de Ciència dels materials a la Universitat de Reading; explica conceptes com la tracció, la compressió o la flexió; i també com treballen sistemes estructurals com són els arcs, ponts o bigues.

Molta lectura i molta enginyeria

A La Mútua dels Enginyers no volem deixar passar l’oportunitat de desitjar-te un bon Sant Jordi. A més, des del 15 de novembre de 1995, la festa literària del 23 d’abril també és el «Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor», declarat per la UNESCO, així que moltes àrees geogràfiques d’Espanya també gaudeixen d’aquest dia. Us desitgem molta lectura i molta enginyeria!

També et pot interessar ...

Objectius per aconseguir abans d’acabar el 2019

Et plantegem 5 coses que hauries d’haver fet abans que s’acabi l’any. No són complicades, potser algunes requereixen una mica de força de voluntat, però si compleixes el propòsit, et sentiràs molt millor amb tu mateix.

Xarxes socials per a enginyers

Què és una xarxa social? Hi ha xarxes socials per a investigadors i per a enginyers? Les xarxes socials són comunitats virtuals on els usuaris

Assegura el que té més valor

El 31 de març del 2019 hi havia 170.555 persones a Catalunya que tenien reconegut el dret a la prestació de dependència, segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. D’aquest total, 43.267 persones tenen el grau 1 de dependència, 72.597 el grau 2 i 54.691 el grau 3.