La garantia d’un futur pels meus fills

Ja ho deia l’emperador romà Marc Aureli: “La tranquil·litat perfecta consisteix en el bon ordre de la ment, en el teu propi regne”. I és que quan tenim tots els nostres assumptes resolts és fàcil que la calma s’instal·li a la nostra vida. La seguretat que aporta tenir garantit allò que ens preocupa allibera espai a la nostra ment i ens permet respirar amb llibertat

Una de les principals inquietuds que té l’ésser humà és poder garantir la qualitat de vida del nucli familiar, especialment dels fills i filles. No només satisfer les necessitats bàsiques com l’alimentació i els temes afectius, en el món occidental, els estudis i l’educació esdevenen una de les principals preocupacions. Així doncs, oferir una bona educació i uns estudis de qualitat és una de les màximes responsabilitats i, podríem arribar a dir deures, que tenen els pares d’avui en dia.  

El futur dels fills 

La despesa per família que es dedica a Espanya a l’educació dependrà de la comunitat autònoma, ja que aquest tema és competència autonòmica segons la llei. 

Per als estudiants d’educació infantil de l’educació pública el cost dels llibres de text per al curs 2018-2019 va oscil·lar, segons un estudi elaborat pel comparador bancari espanyol iAhorro, entre els 61,32 euros que es van pagar a la Comunitat Valenciana i els 90,33 euros per als alumnes gallecs. A Astúries, les famílies d’alumnes d’entre 3 i 6 anys van pagar pels seus llibres 64,33 euros; a Extremadura, 65,33 euros; a Madrid, 65,32 euros; a Andalusia, 89,23 euros; i a Catalunya, 79,22 euros. 

Ara bé, hem parlat de centres públics i d’educació infantil, l’etapa escolar que requereix menys material escolar, però aquest percentatge varia notablement quan es tracta de centres educatius concertats o privats i a mesura que els nens i nenes van passant de curs les xifres augmenten notablement. També, a banda del material escolar, els centres educatius (siguin públics, concertats o privats) ofereixen un seguit de serveis, com ara el de menjador, transport, servei d’acollida o activitats extraescolars diverses, entre d’altres. Tot això té un cost que s’ha de sumar al dels llibres i al de la matrícula (aquesta última en el cas de les escoles concertades i privades). Els serveis de menjador i transport són els més sol·licitats; segons la darrera Enquesta de Finançament i Despeses de l’Educació Privada realitzada per l’Institut Nacional d’Estadística el 2015, el cost del menjador per curs era de 998 euros per a les escoles concertades, i de 1.036 per a les no concertades. El preu del transport també per curs, en el mateix ordre, era de 657 i 1.063 euros.

Si ens posem a l’altre extrem de la balança i observem dades per a l’educació secundària a centres privats els preus van ser més elevats. A Múrcia va ser on més es va pagar, fins a 293 euros, 290 a Catalunya o 289 al País Basc. A Andalusia i Navarra va ser on menys, amb un cost de 228 i 234 euros, respectivament. 

Finalitzada l’educació obligatòria, toca escollir què es vol estudiar. Batxillerat? Una carrera universitària? Un grau mig seguit d’un grau superior? Un FP? Els preus, de nou, varien segons la comunitat autònoma on es resideixi i el tipus de centre al qual hàgim adscrit la nostra filla o el nostre fill. Els estudis universitaris, els més cursats a Espanya, també poden ser públics, concertats o privats, i de la mateixa manera que l’educació obligatòria, varien segons la comunitat autònoma.  

El preu dels estudis es determina pels crèdits, i podem trobar que durant el curs 2017-2018 hi havia comunitats com Andalusia, on el preu per crèdit era de 12,62 euros, o Catalunya, on era de 39,53. A la resta de comunitats autònomes, els preus oscil·laven entre els 13,93 euros (Galícia) i els 30,25 euros (Castella i Lleó). Espanya és, juntament amb el Regne Unit, Irlanda i Holanda, un dels països amb les taxes universitàries més cares, arribant a pagar de mitjana uns 1.100 euros per grau.

La incertesa apareix quan ens parem un moment a pensar i ens apareix el temor de si ens passa alguna cosa, com podem fer front al pagament dels seus estudis i garantir-los-hi un futur?  

Renda d’estudis 

A La Mútua dels Enginyers ens preocupa el que a tu et preocupa i per aquest motiu t’ajudem a garantir el futur dels teus fills amb l’assegurança Renda d’Estudis que consisteix en el pagament d’una renda mensual a cada fill de l’assegurat, en cas d’invalidesa absoluta, permanent o mort per tal que aquests puguin continuar amb els seus estudis. El període de pagament de la pensió comença quan té lloc el sinistre i acaba quan el fill arriba a l’edat final que s’ha fixat al contracte, que com a màxim pot ser de 28 anys. Podeu trobar més informació sobre aquesta assegurança aquí.

Perquè la nostra tranquil·litat i la dels nostres no te preu! 

També et pot interessar ...

Les pròtesis, les grans oblidades en les assegurances mèdiques

Tots hem sentit a parlar de pròtesis en algun moment. Alguns, potser, en tenim alguna o coneixem algú que en té. Siguin ortopèdiques, dentals o implants, les pròtesis acostumen a ser molt cares i, en moltes ocasions, requereixen una intervenció quirúrgica per tal d’implantar-les, així com d’un període de rehabilitació, d’acostumar-se a tenir-les i, sobretot, a utilitzar-les.

Congressos per a enginyers 2016

Els congressos són esdeveniments que es converteixen en el termòmetre de l’evolució d’un sector econòmic concret. A més, els congressos són un lloc ideal perquè

Què són els ciberriscos?

Actualment gairebé tothom, sigui en l’àmbit laboral o per lleure, fa servir internet. No obstant això, és probable que no tothom adopti les precaucions necessàries,

La pandemia no atura als inventors

Cada any neixen nombrosos projectes duts a terme de la mà de l’enginyeria. Projectes que fan possible el que sembla pràcticament impossible, que busquen solucions a problemes socials, climàtics o de salut i altres enfocats a proporcionar accessibilitat a totes les persones independentment de les seves capacitats. En aquesta publicació presentem 5 invents revolucionaris creats en 2020.

Les carreres STEM es descarten per la seva dificultat i per falta d’orientació

Cada vegada hi ha menys matriculacions en carreres de l’àmbit STEM. Segons dades del Sistema Universitari Espanyol del Ministeri d’Educació, el percentatge d’alumnes matriculats en les carreres científiques i tecnològiques ha disminuït en els últims cinc cursos un 26,9% en la branca d’Enginyeria i Arquitectura, i un 2,5% en la branca de Ciències.