La garantia d’un futur pels meus fills

Ja ho deia l’emperador romà Marc Aureli: “La tranquil·litat perfecta consisteix en el bon ordre de la ment, en el teu propi regne”. I és que quan tenim tots els nostres assumptes resolts és fàcil que la calma s’instal·li a la nostra vida. La seguretat que aporta tenir garantit allò que ens preocupa allibera espai a la nostra ment i ens permet respirar amb llibertat

Una de les principals inquietuds que té l’ésser humà és poder garantir la qualitat de vida del nucli familiar, especialment dels fills i filles. No només satisfer les necessitats bàsiques com l’alimentació i els temes afectius, en el món occidental, els estudis i l’educació esdevenen una de les principals preocupacions. Així doncs, oferir una bona educació i uns estudis de qualitat és una de les màximes responsabilitats i, podríem arribar a dir deures, que tenen els pares d’avui en dia.  

El futur dels fills 

La despesa per família que es dedica a Espanya a l’educació dependrà de la comunitat autònoma, ja que aquest tema és competència autonòmica segons la llei. 

Per als estudiants d’educació infantil de l’educació pública el cost dels llibres de text per al curs 2018-2019 va oscil·lar, segons un estudi elaborat pel comparador bancari espanyol iAhorro, entre els 61,32 euros que es van pagar a la Comunitat Valenciana i els 90,33 euros per als alumnes gallecs. A Astúries, les famílies d’alumnes d’entre 3 i 6 anys van pagar pels seus llibres 64,33 euros; a Extremadura, 65,33 euros; a Madrid, 65,32 euros; a Andalusia, 89,23 euros; i a Catalunya, 79,22 euros. 

Ara bé, hem parlat de centres públics i d’educació infantil, l’etapa escolar que requereix menys material escolar, però aquest percentatge varia notablement quan es tracta de centres educatius concertats o privats i a mesura que els nens i nenes van passant de curs les xifres augmenten notablement. També, a banda del material escolar, els centres educatius (siguin públics, concertats o privats) ofereixen un seguit de serveis, com ara el de menjador, transport, servei d’acollida o activitats extraescolars diverses, entre d’altres. Tot això té un cost que s’ha de sumar al dels llibres i al de la matrícula (aquesta última en el cas de les escoles concertades i privades). Els serveis de menjador i transport són els més sol·licitats; segons la darrera Enquesta de Finançament i Despeses de l’Educació Privada realitzada per l’Institut Nacional d’Estadística el 2015, el cost del menjador per curs era de 998 euros per a les escoles concertades, i de 1.036 per a les no concertades. El preu del transport també per curs, en el mateix ordre, era de 657 i 1.063 euros.

Si ens posem a l’altre extrem de la balança i observem dades per a l’educació secundària a centres privats els preus van ser més elevats. A Múrcia va ser on més es va pagar, fins a 293 euros, 290 a Catalunya o 289 al País Basc. A Andalusia i Navarra va ser on menys, amb un cost de 228 i 234 euros, respectivament. 

Finalitzada l’educació obligatòria, toca escollir què es vol estudiar. Batxillerat? Una carrera universitària? Un grau mig seguit d’un grau superior? Un FP? Els preus, de nou, varien segons la comunitat autònoma on es resideixi i el tipus de centre al qual hàgim adscrit la nostra filla o el nostre fill. Els estudis universitaris, els més cursats a Espanya, també poden ser públics, concertats o privats, i de la mateixa manera que l’educació obligatòria, varien segons la comunitat autònoma.  

El preu dels estudis es determina pels crèdits, i podem trobar que durant el curs 2017-2018 hi havia comunitats com Andalusia, on el preu per crèdit era de 12,62 euros, o Catalunya, on era de 39,53. A la resta de comunitats autònomes, els preus oscil·laven entre els 13,93 euros (Galícia) i els 30,25 euros (Castella i Lleó). Espanya és, juntament amb el Regne Unit, Irlanda i Holanda, un dels països amb les taxes universitàries més cares, arribant a pagar de mitjana uns 1.100 euros per grau.

La incertesa apareix quan ens parem un moment a pensar i ens apareix el temor de si ens passa alguna cosa, com podem fer front al pagament dels seus estudis i garantir-los-hi un futur?  

Renda d’estudis 

A La Mútua dels Enginyers ens preocupa el que a tu et preocupa i per aquest motiu t’ajudem a garantir el futur dels teus fills amb l’assegurança Renda d’Estudis que consisteix en el pagament d’una renda mensual a cada fill de l’assegurat, en cas d’invalidesa absoluta, permanent o mort per tal que aquests puguin continuar amb els seus estudis. El període de pagament de la pensió comença quan té lloc el sinistre i acaba quan el fill arriba a l’edat final que s’ha fixat al contracte, que com a màxim pot ser de 28 anys. Podeu trobar més informació sobre aquesta assegurança aquí.

Perquè la nostra tranquil·litat i la dels nostres no te preu! 

També et pot interessar ...

Més ens val ser RESPONSABLES II

L’assegurança de responsabilitat civil Sabies que un nen està assegurat tot el dia? Totes aquestes assegurances són de responsabilitat civil, però són obligatòries? Les assegurances

Teletrabajo

Teletreball? Sí, però t’has de prevenir

La pandèmia provocada per la Covid-19 ha portat amb ella el teletreball, que ha vingut per a quedar-se. Aquesta modalitat de treball permet la conciliació familiar i augmenta la productivitat. Tot i això, no podem oblidar l’existència de riscos com els accidents domèstics.

Marta Franco, professora d’ESO i Batxillerat: “És necessari que les dones STEM difonguin la seva experiència i trajectòria professionals”

Marta Franco Pons, professora d’ESO i Batxillerat de l’escola Canigó de Barcelona, destaca que la manca d’interès de les alumnes en el sector STEM ve donada, en la majoria d’ocasions, pel desconeixement del món professional. Per això és molt necessari que, tant pares com professors, incideixin en l’assessorament i l’acompanyament de les noies durant les etapes de Secundària i Batxillerat.

Congressos d’enginyeria el 2015

L’organització d’un congrés no és una tasca fàcil, però no només en el sentit administratiu sinó també per l’àmbit protocol•lari del mateix. Actualment es realitzen