Les cinc enginyeres actuals de referència mundial

El mes de març, concretament el dia 8, es celebra el Dia Internacional de la Dona. Aquest dia es celebra des de l’any 1975, quan les  Nacions Unides van declarar-lo dia oficial de commemoració arrel dels fets succeïts a Estats Units a mitjans del segle XIX. En plena revolució industrial, milers de treballadores tèxtils van sortir als carrers de Nova York el 8 de març de 1857 per reivindicar els seus drets i millores en les condicions laborals. Aquest episodi va iniciar una sèrie de manifestacions feministes que, fins a dia d’avui, serveixen d’instrument per denunciar la desigualtat de gènere latent a tots els àmbits de la societat.

En el sector de la ciència la presència femenina és molt inferior a la masculina. Segons dades de la UNESCO, les investigadores científiques dones representen menys del 30% al mon. A Espanya, les dones són el 49,3% del total de 15000 científics que conformen la comunitat. Tot i que supera la mitja europea, encara s’invisibilizen els èxits de les dones, deixant òrfenes de referents a les mes joves que les motivin a iniciar-se en aquesta carrera. És per aquest motiu que des de l’any 2012, l’11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, per remarcar la importància de la inserció del sexe femení en aquest territori, històricament, habitat per homes.

En aquest article et presentem cinc dones enginyeres que estan fent història dintre del marc de la ciència i la enginyeria a nivell mundial.

Lola Priego

Aquesta enginyera espanyola de 30 anys ha treballat en les principals companyies tecnològiques de Silicon Valley: Amazon, Instagram i Facebook. Ara ha llançat “Base”, la seva pròpia Start Up amb la qual pretén revolucionar la medicina i el benestar. El projecte parteix de la idea que “la medicina està centrada en què la gent no es mori, no en què la gent es senti bé”. Precisament aquesta assistència al benestar de les persones és la que vol cobrir Lola Priego en el seu projecte, el qual ha comptat amb una primera finançament de 3.4 milions de dòlars.

Lola Priego

Kamilah Taylor

Kamilah Taylor ha format part de grans projectes com a enginyera de programari sènior a l’empresa LinkedIn. Alguna de les seves labors han sigut la reescriptura de la principal aplicació, els missatges, la infraestructura i l’aplicació LinkedIn Learning iOS. A més, és autora del llibre “Dones a la tecnologia: porta la teva carrera al següent nivell amb consells pràctics i històries inspiradores” on l’enginyera nascuda a Jamaica i actualment resident a San Francisco defensa la importància de la presència de dones de color al món de la tecnologia.

Kamilah Taylor

Amy Shira

Nascuda a Toronto, Amy Shira de 34 anys, és historiadora de vol espacial, youtuber, oradora i autora i des de fa uns anys és popularment coneguda per ser influencer de vols espacials. Al seu canal de Youtube “The Vintage Space“ divulga ciència a través del seguiment diari de seu treball. També escriu nombrosos articles científics a Discovery News, Scientific American, Ars Technica i Al Jazeera entre altres mitjans, a més de tenir la seva pròpia bibliografia. Va estudiar Historia de la Ciència i Tecnologia i Clàssics a la King’s College i Dalhousie University i el màster en Estudis de Ciència i Tecnologia a la York University.

Amy Shira

Natalia Larrea

També espanyola, Natalia Larrea és una brillant enginyera aeroespacial que ha comandat la última expedició simulada de la Mars Desert Research Station (MDRS). Va estudiar enginyeria superior de telecomunicacions a la Universitat Alfons X El Sabi de Madrid. Va seguir amb estudis a distància d’astronomia i ciència planetària a l’Open University Britànica i va obtenir la beca de “la Caixa”, la qual li ba permetre estudiar un màster en enginyeria aeroespacial a la McGill University, a Montreal.

Natalia Larrea

Andrea Martínez Maroto

Amb més de deu anys d’experiència, Andrea Martínez treballa a la Direcció de Ferrocarrils de Ferrovial Agroman. Cursant el màster d’Enginyeria de camins, Canals i Ports a la Universitat Alfons X El Sabi a Madrid, va ser finalista als premis WICEAWARDS, The European Women in Construction & Enginereing Awards, a la categoria Best Woman Rail Engineer 2019. També ha estat reconeguda pel premi de Camins de Madrid amb en el lloc del millor enginyer jove.

Andrea Martínez Maroto

També et pot interessar ...

Set senzilles maneres d’estalviar diners

Actualment la vida té un ritme frenètic i sovint és difícil aturar-se a revisar les despeses diàries, ja que moltes vegades es paga sense pensar i arribats a final de mes ens preguntem “en què m’he gastat els diners?”. Les petites despeses es van sumant i poden arribar a significar grans quantitats de diners que sembla que han marxat volant. A través d’aquesta guia de consells, establir una estratègia senzilla i realista per a assolir les teves metes econòmiques serà més fàcil.

Les 9 professions del futur de l’enginyeria

A causa de l’avanç de la digitalització, el ventall de perfils laborals demandats pels empresaris és cada vegada més ampli i constantment apareixen feines que fins fa uns anys era impensable que existissin. El sector de l’enginyeria es veu especialment afectat per aquest motiu, és un dels sectors que més vacants genera i és molt difícil cobrir-les.

Més ens val ser RESPONSABLES

Podem definir la responsabilitat com ‘l’obligació de respondre dels nostres actes i de reparar els danys causats als altres’. Qui comet aquests actes haurà de

L’economia circular, protagonista d’iGenium 2017

El proper dimarts 24 d’octubre els enginyers tenim cita a iGenium ’17, que aquesta any compleix el seu 6ª edició. El conseller d’Economia i Coneixement, Santi Vila, inaugurarà oficialment aquesta trobada anual de les enginyeries, que tindrà lloc al Palau Robert de Barcelona (de 15:30h a 20:30h) i que organitza l’Institut d’Enginyers de Catalunya (INEC).